logo uwpaardenapotheek
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Advies Dierenarts

Hoe de zzen range inzetten bij vuurwerk

Zzen Liquid en Zzen flash

Hoe kun je onze Zzen-productreeks het beste inzetten rondom oud en nieuw? Allereerst is gedrag natuurlijk een uitdagend thema. Met een product zoals Zzen adviseren wij daarom om dit vooraf al eens uit te proberen, om te zien of het aanslaat bij het type paard. Het voordeel van Zzen is dat het paard nog steeds normaal kan eten tijdens oud en nieuw, aangezien het geen verdoving is, wat weer minder stress veroorzaakt.

Voor eigenaren die graag iets willen geven tijdens oud en nieuw, raden wij de Zzen Flash aan. Deze spuiten dienen een uur voor de gebeurtenis te worden toegediend en blijven effectief gedurende 2,5 uur. Het is raadzaam om de spuit eerst te testen in een situatie waar het paard spanning ervaart (bijvoorbeeld een wedstrijd, bezoek van de hoefsmid, of een buitenrit). Als er een positieve reactie is, zijn 3 spuiten voldoende voor oudejaarsdag/-avond. Begin met de eerste spuit wanneer alles nog rustig is en geef daarna elke 2,5 uur een extra spuit indien nodig.

Voor paarden die bekend staan om angst voor vuurwerk, wordt aanbevolen om het paard vooraf al te ondersteunen met Zzen Liquid. Dit creëert een basis en biedt vooraf al rust richting het moment toe. Audevard geeft aan dat het product een maximale inwerking heeft van 10 dagen, maar dit kan sneller zijn. Op de dag zelf kunnen dan eventueel de 3 spuiten extra worden ingezet waar nodig.

Tip! Gebruik de producten vooraf om de reactie van het paard op de producten te verzekeren.

Let op! Het gebruik van Zzen Flash wordt afgeraden bij dragende merries vanwege het bestanddeel Angelica, wegens gebrek aan onderzoek.

We schreven ook een artikel met enkele tips hoe je je paard kan voorbereiden op Nieuwjaar.

Producten die helpen bij stress

10,95 (incl. BTW)
39,74 (incl. BTW)

Inhoudstafel

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors