logo uwpaardenapotheek
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Advies Dierenarts

Kracht uit de natuur

Duivelsklauw

Duivelsklauw, ook wel bekend als “Harpagophytum procumbens,” is een natuurlijke schat die paardeneigenaren al eeuwenlang waarderen. Hier zijn enkele redenen waarom dit kruid zo bijzonder is. Duivelsklauw is een kruipende plant die van oorsprong voorkomt in steppen- en woestijngebied in Afrika. Het zijn de knolvormige wortels die de geneeskrachtige werking hebben. En dan het liefst de bijwortels als deze minimaal 12 jaar ouder, die bevatten dan namelijk twee keer zoveel iridoïden dan de hoofdwortel. IridoIden zijn stoffen die het immuunsysteem ondersteunen en beschermen tegen de invloeden van stress.

✅Het staat bekend om zijn verzachtende werking op het bewegingsapparaat, wat handig is tijdens periodes van hoge belasting, zoals bij sportpaarden, of bij volwassen paarden met kraakbeendegeneratie. Duivelsklauw wordt veelvuldig gebruikt bij artrose vanwege zijn pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen, maar het beschermt ook het kraakbeen. Bovendien heeft duivelsklauw bloedzuiverende eigenschappen en helpt het bij het afvoeren van urinezuur. Daarnaast heeft het een vochtafdrijvende functie.

❌ Vanwege zijn vermeende onstekingsremmende eigenschappen is duivelsklauw opgenomen in de FEI dopinglijst. Afhankelijk van het supplement dat je geeft dien je dus enkele dagen voor een wedstrijd het gebruik te stoppen.

Duivelsklauw heeft een zeer lage toxiciteit en is geschikt voor langdurig gebruik. Maar bij paarden die last hebben van de lever of de maag (bijvoorbeeld gevoelig voor maagzweren) is het aan te raden om alleen te verstrekken in overleg met een dierenarts.

Inhoudstafel

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors