logo uwpaardenapotheek
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Advies Dierenarts

In de kijker: CLEAR STRONG en CLEAR REGULAR

CLEAR ondersteunt de zuiverende functies van lever en nieren van het paard.

Vele paarden “herleven” na een lentekuur met CLEAR STRONG.

CLEAR STRONG  en CLEAR REGULAR  ondersteunen de zuiverende functies van lever en nieren van het paard. De stimulering van de lever is belangrijk voor ontgiften en zuiveren van het bloed en de algemene gezondheid.

Onderzoek heeft aangetoond dat vele paarden in de overgangen tussen winter en lente (alsook tussen herfst en winter) een extra ondersteuning nodig hebben. Dan is CLEAR STRONG meest aangewezen.

CLEAR REGULAR is een product voor dagelijks gebruik gedurende de rest van het jaar. De meest aangewezen toepassing om lever en nieren te helpen een moeilijke periode te overbruggen.

De meest aangewezen toepassing is te starten met een 5 dagen STRONG kuur, gevolgd door verschillende weken REGULAR.

De lever is een bijzonder belangrijk orgaan!

Het onvoldoende functioneren ervan resulteert snel in een vermindering van de prestatie, gewichtsverlies, doffere vacht en een onvoldoend effect van voeding, medicatie, vitaminen of voedingssupplementen. Het wisselen van de seizoenen, vooral herfst en lente, toedienen van medicatie, stress, bijzondere inspanningen, …. zijn allen sterk belastend voor de lever.

image In de kijker: CLEAR STRONG en CLEAR REGULAR

Dit zijn de voornaamste ingrediënten van CLEAR:

Belangrijk: Enkel ingrediënten die een wetenschappelijk bewezen effect hebben en in onze praktijk zichtbare resultaten bereikten werden voor CLEAR gebruikt.

  • Mariadistel is van de kruiden, die voor lever en nieren worden toegepast, het product waarvoor de meeste wetenschappelijke onderbouw bestaat. We gebruiken een preparaat met het hoogste silymarin (een mengsel van polyfenolen)-gehalte. Mariadistel wordt al meer dan 2000 jaar voor mensen gebruikt; verschillende studies wijzen op de ondersteunende werking voor de lever. De neerslag in CLEAR is afkomstig van de ruime dosering van dit ingrediënt.
  • Van Magnesiumsulfaat is bekend dat het ondersteunend werkt bij de galsecretie en resulteert in een betere vertering.
  • Methionine, een essentieel (= kan door het paard niet zelf worden gesynthetiseerd en dient via de voeding of supplementen te worden betrokken) aminozuur. Als zwavelhoudend aminozuur is methionine essentieel voor de eiwitsynthese en biosynthese van een ganse reeks organische stoffen waaronder adrenaline en creatine. Bij het paard wordt methionine ook omgezet in cysteïne en glutathion, van groot belang voor optimale leverfunctie. Als zwavelhoudend aminozuur helpt methionine ook de hoefkwaliteit en de hoefvorming te verbeteren.
  • CLEAR bevat ook Choline, officieel erkend als een essentiële voedingstof. Het lichaam kan er een kleine hoeveelheid van synthetiseren maar het grootste gedeelte dient via de voeding of supplementen te worden opgenomen. Een tekort aan choline kan leiden tot schade door opslag van vet.
  • Carnitine speelt een belangrijke rol bij de energieproductie van het lichaam. Het wordt normaal gesynthetiseerd in lever en nieren. Het heeft een ontvettende werking onder meer van de lever. Onderzoek toont het nut van supplementering met carnitine aan. Carnitine komt weinig voor in ruwvoer; supplementering ondersteunt ook de hart- en skeletspieren.
  • B Vitamines (B1, B2, B6, B12) zijn een groep van water oplosbare vitamines die een rol spelen bij het halen van energie uit voedingstoffen. B12 wordt in de lever opgeslagen. Bij tekorten aan Vitamines B kan de lever zijn werk niet meer naar behoren doen.

Hebt u nog vragen? Aarzel niet om ons te mailen op info@uwpaardenapotheek.be. Onze dierenartsen staan voor u klaar!

Inhoudstafel

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors